6. FESTIVAL SVJETSKE KNJIŽEVNOSTI

2. - 8. 9. 2018., ZAGREB / SPLIT
Festival svjetske književnosti 2017. – 2. konferencija za novinare

Festival svjetske književnosti 2017. – 2. konferencija za novinare

Datum objave: 29.08.2017.

Pozivamo vas na konferenciju za novinare Festivala svjetske književnosti koja će se održati u ponedjeljak 28. kolovoza u 19 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5).

Peti Festival svjetske književnosti predstavit će njegov programski direktor Seid Serdarević, Susanne Ranetzky, direktorica Austrijskoga kulturnog foruma Zagreb, dr. Matthias Müller-Wieferig, ravnatelj Goethe-Instituta Hrvatska, Stefan Hertmans, gost prošlogodišnjeg FSK-a, belgijski pisac i autor otvorenog pisma Europi, ovogodišnji festivalski gost Aleš Šteger, slovenski pisac i urednik, i Goran Gavranović, glavni urednik 24sata.

Festival svjetske književnosti, u čijem su fokusu ove godine književnost i kultura njemačkoga govornog područja, održat će se od 3. do 9. rujna 2017. u Zagrebu u Kinu Europa i Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića te u Splitu u Gradskoj knjižnici Marka Marulića i Kinoteci Zlatna vrata.

Izložba crteža i slika nastalih prema motivima književnih djela festivalskih autora, koja tradicionalno prati Festival svjetske književnosti, bit će otvorena u četvrtak 31. rujna u 19 sati u Studiju Moderne galerije "Josip Račić" (Margaretska 3).

Festival se odvija uz pokroviteljstvo i potporu domaćih i stranih institucija, tvrtki i medija.