Pisac i njegov čitatelj: Gonçalo Manuel Tavares i Tanja Tarbuk

Pisac i njegov čitatelj: Gonçalo Manuel Tavares i Tanja Tarbuk

moderira Neven Svilar

Prvi, najbliži i najpozorniji čitatelji nekog pisca izvan kruga obitelji i prijatelja jesu urednici i prevoditelji. Oni ga usmjeravaju, pripremaju njegovo djelo kako bi ga publika doživjela u svoj njegovoj punini, oni su značajni čimbenik procesa u kojem od rukopisa postaje knjiga. Knjige nagrađivanog portugalskog pisca Gonçala Manuela Tavaresa našle su se na popisu 1001 knjige koju morate pročitati prije nego što umrete, on je pisac originalnog, dojmljivog autorskoga glasa, pisac koji propituje smisao rata, njegov utjecaj na svakodnevni život i načine na koji rat hrani zlo; pisac koji pripovijeda o svijetu u kojem su zavladali strojevi, a u njemu se prepoznajemo kao da između tog svijeta i našega nema baš nikakve razlike.

Djela Gonçala Manuela Tavaresa hrvatskim je čitateljima približila Tanja Tarbuk, a s piscem i njegovom čitateljicom (i prevoditeljicom!) razgovarat će analitični Neven Svilar.

Program se održava uz potporu Veleposlanstva Portugalske Republike u Republici Hrvatskoj i Instituta Camões, a u sklopu projekta Read Me I am Yours.

Datum: 14.09.2019.

Vrijeme: 19:30h

Lokacija: Hrvatski glazbeni zavod - Mala dvorana

Adresa: Gundulićeva 6, 10000, Zagreb