Olja Savičević Ivančević

Olja Savičević Ivančević

Sudionici

Olja Savičević Ivančević (Split, 1974) pjesnikinja je i spisateljica. Objavila je zbirke pjesama Bit će strašno kada ja porastem (1988.), Vječna djeca (1993.), Žensko pismo (1999.), Puzzlerojc (2005.), Kućna pravila (2007.), Mamasafari (i ostale stvari) (2012.), knjigu priča Nasmijati psa (2006.), romane Adio kauboju (2010.) i Pjevač u noći (2016.) te slikovniceŠporki Špiro i Neposlušna Tonka (2017.) u suradnji s ilustratorom Svjetlanom Junakovićem i Adriana se vratila! (2019.) u suradnji s Imeldom Ramović.

Knjige su joj prevedene na deset jezika i objavljene u desetak europskih zemalja. U SAD-u je objavljen njen roman Adio kaubojuu izdanju nakladničke kuće Mcsweeney's te zbirka pjesama Mamasafari u izdanju nakladničke kuće Lavanderbooks/Dialogos.

Prema nekoliko Oljinih priča napisani su scenariji i snimljeni filmovi (Trešnja Duboki rezoviBalavica i Nekoliko neodgovorenih poziva), prema jednoj priči nacrtana je grafička novela (autori Žeželj i Paljan), a prema dramskim tekstovima i romanu na pozornicu je postavljeno više predstava, uglavnom za djecu i mlade.

 

Photo: Olja Savičević Ivančević © Nikola Kuprešanin

Pjevač u noći Kupi knjigu