Ingrid Poljanić

Moderatori

INGRID POLJANIĆ (Split, 1954.) nakon završene osnovne škole i klasične gimnazije u Splitu diplomirala je engleski jezik i komparativnu književnost 1979. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Od 1981. zaposlena je u splitskoj Narodnoj knjižnici (danas Gradska knjižnica M. Marulića – GKMM), gdje se okušala u gotovo svim knjižničarskim poslovima, a 1989. prelazi na radno mjesto školske knjižničarke u Osnovnoj školi Spinut. Bila je voditeljica županijskog stručnog aktiva školskih knjižničara te osnivačica i predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara (HUŠK) Splitsko-dalmatinske županije. Uz uobičajene knjižničarske poslove u školi bavila se i organizacijom kulturnih događanja – školskih priredbi, književnih susreta, recitala poezije i književnih večeri.

Nakon 18 godina rada u školskoj knjižnici 2007. godine vratila se u splitsku Gradsku knjižnicu Marka Marulića, gdje je u novootvorenoj središnjoj knjižnici obnašala funkciju voditeljice programa kulturnih aktivnosti. Tu je osmislila, organizirala, moderirala i u medijima najavljivala više tisuća predavanja, tribina, radionica, predstavljanja knjiga, izložaba i koncerata.

S ovoga mjesta Ingrid je 2016. otišla u mirovinu, a nakon toga tijekom tri godine svakog četvrtka u mjesecu, u emisiji U potrazi za zaboravljenim knjigama dijelila je svoja saznanja o knjigama odabranim za slušatelje Hrvatskog radija – Radio Splita.