6. FESTIVAL SVJETSKE KNJIŽEVNOSTI

2. - 8. 9. 2018., ZAGREB / SPLIT
Silvestar Vrljić

Silvestar Vrljić

Autor

Silvestar Vrljić rođen je 1976. u Zagrebu. Objavio je knjige pjesama Dok sam bio živ (1996.), Magmatična mjesta (2001.) i La mia bocca nuda/Moja gola usta (2004.), koja je objavljena u sklopu natječaja Babylonia kao online izdanje na hrvatskom i talijanskom jeziku.

Priredio je antologiju suvremene hrvatske poezije Kad se slova presele na tvoje lice koja je objavljena u Ukrajini. Organizirao je i vodio večeri poezije u Art Net Clubu u Zagrebu te u suradnji s hrvatskim P.E.N. centrom organizirao Poetski jam session 2002. i 2003.

Član je Hrvatskog društva pisaca. Uređivao je časopise za književnost Vrisak i Quorum.

Nastupao je na brojnim književnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, a poezija mu je prevedena na engleski, talijanski, njemački, bugarski, portugalski, ukrajinski, španjolski i makedonski.

Radove je objavljivao u Quorumu, Vijencu, Hrvatskoj reviji, Republici, Hrvatskom slovu, Zarezu, Europskom glasniku, Albumu, Arsu, online časopisu za književnost Konture, Das Artes, Das Letras (Portugal), Singularidades (Portugal), La Libellula (Italija) i El Ghibli (Italija), a poezija mu je uvrštena u zbornik Zagrijavanje do 27. Predsjednik je i osnivač Udruge za promicanje kulture i umjetnosti BRUTAL te organizator i voditelj Međunarodnog festivala suvremene poezije u Zagrebu.

Živi i radi u Zagrebu kao prevoditelj i fotograf.

VRATI SE NA GOSTE...

PODIJELI S PRIJATELJIMA