6. FESTIVAL SVJETSKE KNJIŽEVNOSTI

2. - 8. 9. 2018., ZAGREB / SPLIT
Mihaela Gašpar

Mihaela Gašpar

Autor

Mihaela Gašpar Đukić rođena je u Zagrebu 1973. godine. Objavila je romane Bez iznenadnih radosti molim (Aora, Zagreb, 2010) i Mitohondrijska Eva (Matica hrvatska Osijek, Osijek, 2013; drugo izdanje: Disput, Zagreb, 2015), zbirku kratkih priča Slatkiš, duhan, britva (Disput, Zagreb, 2013). Roman O čajnicima i ženama izlazi 2016.godine u izdavačkoj kući Disput.

Prozni tekstovi su joj objavljivani u VijencuVečernjem listu, književnom časopisu ReBalkanskom književnom glasniku, na književnim portalima kao što su Književnost.org i Prozaonline. Kratke priče su joj čitane na Trećem programu Hrvatskog radija.

Godine 2010. osvojila je 2. nagradu na natječaju kratke priče Književnog kruga Karlovac “Zlatko Tomičić”. Godine 2011. na crnogorskom natječaju “Vranac” za najbolje priče regije uvrštena je u zbirku Izvan koridora, najbolje priče 2011. Rukopis romana Mitohondrijska Eva proglašen je najboljim proznim rukopisom na 7. anonimnom natječaju osječkog ogranka Matice hrvatske 2012. godine. Zbirka kratkih priča Slatkiš, duhan, britva bila je u užem izboru za Nagradu Ksaver Šandor Gjalski 2013. godine. U svojim knjigama bavi se uglavnom obiteljskim temama i odnosima unutar te primarne životne zajednice koja je izvor najveće ljubavi ali i frustracija i propasti. „ Kuća“ je njezin novi roman koji je u nastajanju. Živi i radi u Samoboru gdje sa suprugom vodi tvrtku Vector Design koja se bavi marketinškom produkcijom. Majka je troje djece.

 

KUPI KNJIGU

Mihaela Gašpar - O čajnicima i ženama

PODIJELI S PRIJATELJIMA