6. FESTIVAL SVJETSKE KNJIŽEVNOSTI

2. - 8. 9. 2018., ZAGREB / SPLIT
Maja Gal Štromar

Maja Gal Štromar

Autor

Maja Gal Štromar svestrana je umjetnica – glumica, pjesnikinja, autorica proznih djela, prevoditeljica, kazališna pedagoginja, profesorica retorike, scenaristica i redateljica. Prvo je u Ljubljani diplomirala romanistiku, a potom je diplomirala i u Međunarodnoj školi za kazalište Jacquesa Lecoqa u Parizu (Ecole internationale de théâtre Jacques Lecoq Paris). U Sloveniji i u inozemstvu odigrala je više od trideset uloga i snimila više od dvadeset pet filmova.

U posljednjih je nekoliko godina izuzetno aktivna na radiju, na filmu i u nezavisnim kazališnim produkcijama. Objavila je dvanaest autorskih knjiga, od toga četiri pjesničke zbirke (najpoznatija je Boginja z zamudo/Dea in ritardo (2011), romane Amigdalino srce (2003.), Lju.beznica ali Svetloba po dekretu (2006.), Misli name, ko ti je lepo (Misli na mene kad ti je lijepo, 2011.), Potaknjenci (2014.) i 7 kg do sreče (2015.), monodramu Alma Ajka kao dvojezično slovensko-arapsko izdanje Aleksandrijske knjižnice te bajku, kazališni priručnik i dramski tekst Črkolandija (2013.).

U posljednje vrijeme najviše piše za radio, za odrasle i za mlade, dok se u svom pisanju za kazalište uglavnom okrenula najmlađoj publici, s kojom radi kao kazališna pedagoginja.

Aktivno prevodi s romanskih jezika – prevela je petnaestak romana s francuskoga i talijanskoga.

Živi i stvara kao slobodna umjetnica.

KUPI KNJIGU

Maja Gal Štromar - Misli na mene kad ti je lijepo

PODIJELI S PRIJATELJIMA