6. FESTIVAL SVJETSKE KNJIŽEVNOSTI

2. - 8. 9. 2018., ZAGREB / SPLIT
Andrija Škare

Andrija Škare

Moderatori

Andrija Škare rođen je 3. srpnja 1981. u Zagrebu. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti, smjer novinarstvo. Radi kao scenarist, novinar i voditelj na Hrvatskoj televiziji u svojstvu stalnog vanjskog suradnika. Piše za magazin Globus, ima kolumnu o vezi glazbe i književnosti na www.booksa.hr, povremeno surađuje na Hrvatskom radiju, a glazbene kritike isporučuje neredovito na www.potlista.com. 

Prozu je objavljivao u časopisima u zemlji i regiji, u Vijencu, Zarezu, Fantomu slobode, Knjigomatu, Temi, Severnom Bunkeru, Večernjem listu, Novoj riječi, Ka/osu, Fokusu, u Ekran pričama, na Trećem programu Hrvatskog radija i još ponegdje.

S kolegama Svenom Popovićem i Darkom Šeparovićem pokrenuo je „Tko čita?“, program za promociju i afirmaciju autora rođenih od 1980. naovamo.

Jedan je od osnivača književnog pokreta Eventualizam pa je s četiri priče zastupljen i u knjizi Zbornik eventualizma – Nagni se kroz prozor (Celeber, Zagreb, 2006.). Objavio je knjigu beletrističko-publicističkih zapisa o zagrebačkim kavanama i kafićima, S više mlijeka, molim (Celeber, Zagreb, 2008.), zbirku priča Život svijeta koji će doći (CeKaPe, Zagreb, 2014.) i zbirku tekstova o vezi glazbe i književnosti 'Slušaj me' (Durieux, Zagreb, 2016.).

VRATI SE NA GOSTE...

PODIJELI S PRIJATELJIMA