5. FESTIVAL SVJETSKE KNJIŽEVNOSTI

3. - 9. 9. 2017., ZAGREB / SPLIT
Koncert: Jelena Popržan & Damir Imamović

Koncert: Jelena Popržan & Damir Imamović

Koncert

03.09.2017 // 20:00 - 21:00 // Zagreb // Velika dvorana kina Europa

Dvije markantne ličnosti balkanske World-Music scene spojile su se u duo.

Bečanka iz Vojvodine Jelena Popržan svoju muzičku svestranost pokazala je raznovrsnim projektima kao što su Catch-Pop String-Strong, Sormeh i Madame Baheux (Austrian World Music Award 2014). Spojivši vokalne eksperimente, komedijantski talent, suvremenu umjetničku glazbu, pop i šansonu, politički angažirane pjesme te, naravno, i balkanski folk, izgradila je profil kojim je uspjela oduševiti publiku i izvan matične austrijske scene. Radioemisija Disco 3000 (b92) proglasila ju je glazbenicom godine 2014. Austrijski dnevni list Die Presse proglasit će projekte "famozne pjevačice" "istinski artističkim", a Falter kaže ukratko "jednostavno genijalno", dok Schwäbische Zeitung ne baš laskavo piše "najbolje što je ikad s Balkana emigriralo u Beč".

Damir Imamović iz Sarajeva jedan je od rijetkih sretnih slučajeva koji uspješno sjedinjuju istraživača i obnovitelja. Nazivali su ga "revolucionarom sevdalinke" (sevdalikas.com), "novim smjerom u sevdahu" (Guardian) te čak i "kraljem sevdaha" (The Huffington Post). Sevdalinku modernizira profinjenim ukusom, a znanjem i soulom vraća je njenim orijentalnim korijenima. Njegov kvartet Damir Imamović Sevdah Takht zabljesnuo je na europskoj World-Music sceni nakon izdanja za prestižni Glitterbeat Records.

Jelena Popržan – vokal, quinton viola

Damir Imamović – vokal, tambur

POGLEDAJ FACEBOOK EVENT

POSPREMI DOGAĐAJ U SVOJ KALENDAR! 03.09.2017 20:00 03.09.2017 21:00 Europe/Zagreb Koncert: Jelena Popržan & Damir Imamović <p>Dvije markantne ličnosti balkanske World-Music scene spojile su se u duo.</p> <p>Bečanka iz Vojvodine <strong>Jelena Popržan</strong> svoju muzičku svestranost pokazala je raznovrsnim projektima kao &scaron;to su <em>Catch-Pop String-Strong</em>, <em>Sormeh</em> i <em>Madame</em> <em>Baheux</em> (Austrian World Music Award 2014). Spojiv&scaron;i vokalne eksperimente, komedijantski talent, suvremenu umjetničku glazbu, pop i &scaron;ansonu, politički angažirane pjesme te, naravno, i balkanski folk, izgradila je profil kojim je uspjela odu&scaron;eviti publiku i izvan matične austrijske scene. Radioemisija <em>Disco 3000</em> (b92) proglasila ju je glazbenicom godine 2014. Austrijski dnevni list <em>Die Presse</em> proglasit će projekte &quot;famozne pjevačice&quot; &quot;istinski artističkim&quot;, a <em>Falter</em> kaže ukratko &quot;jednostavno genijalno&quot;, dok <em>Schw</em><em>&auml;bische Zeitung </em>ne ba&scaron; laskavo pi&scaron;e &quot;najbolje &scaron;to je ikad s Balkana emigriralo u Beč&quot;.</p> <p><strong>Damir Imamović</strong> iz Sarajeva jedan je od rijetkih sretnih slučajeva koji uspje&scaron;no sjedinjuju istraživača i obnovitelja. Nazivali su ga &quot;revolucionarom sevdalinke&quot; (sevdalikas.com), &quot;novim smjerom u sevdahu&quot; (<em>Guardian</em>) te čak i &quot;kraljem sevdaha&quot; (<em>The Huffington Post</em>). Sevdalinku modernizira profinjenim ukusom, a znanjem i <em>soulom</em> vraća je njenim orijentalnim korijenima. Njegov kvartet Damir Imamović Sevdah Takht zabljesnuo je na europskoj World-Music sceni nakon izdanja za prestižni Glitterbeat Records.</p> <p><em>Jelena Popržan &ndash; vokal, quinton viola</em></p> <p><em>Damir Imamović &ndash; vokal, tambur</em></p> Zagreb - Velika dvorana kina Europa Festival Svjetske književnosti fsk@fraktura.hr false DD.MM.YYYY

SLJEDEĆI DOGAĐAJI DANA

SAZNAJ VIŠE O AUTORIMA

PODIJELI S PRIJATELJIMA